Barátai végig nézték, ahogy a teste görcsbe rándul és a földre zuhant. Jacobot szinte azonnal kórházba szállították, de az orvosok arra figyelmeztették a szülőket, hogy fiuk már soha nem fog magához térni. – írja a Ripost egy 13 éves Kolumbusból származó fiú, Jacob Stevens kapcsán.

Az eset szomorú apropója egy újonnan megjelenő Tik-Tok kihívás. Ennek egyik része egy vény nélkül kapható antihisztamin gyógyszer elfogyasztása azzal a céllal, hogy hallucinációt okozzanak maguknak. A fiú is részt vett ebben a kihívásban, ám túladagolta magát, kórházba került és onnan már nem volt remény az életben maradására.

„Azt mondták, hogy lélegeztetőgépen tarthatjuk, hogy feküdhet ott egy darabig, de soha nem fogja újra kinyitni a szemét, soha nem fog lélegezni, mosolyogni, járni vagy beszélni” – zokogta a fiát gyászoló édesapa, Justin.

Hat lélegeztetőgépen töltött nap után halt meg, miután az agya már nem reagált. Justin úgy jellemezte Jacob lélegeztetőgépének kikapcsolását, mint élete legrosszabb napját. A tragédia arra késztette a családot, hogy felszólaljon a veszélyes TikTok-kihívások ellen. Nem szeretnék, ha másoknak is hasonló fájdalmat kellene elszenvedni – írja a Mirror.

„Tartsák szemmel, hogy mit csinálnak a telefonjukon. Beszéljetek velük a helyzetről. Azt akarom, hogy mindenki tudjon a fiamról. Beszéljenek velük” – könyörgött a megtört szívű apuka.

A gyógyszer gyártója, a Johnson and Johnson pedig követelte, hogy azonnal állítsák le a rendkívül aggasztó új trendet.