Kate Winslet megindító beszédben köszönte meg díját a BAFTA gáláján – szúrta ki a HVG Online. Winslet az I am Ruth című minisorozatban játszott szerepéért kapta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díját, amiben együtt játszott saját lányával is.

Winslet szemmel láthatóan nem számított a díjra, viccelődéssel kezdett, szerinte ő az egyetlen az este folyamán, aki nem bírja ki sírás nélkül. Ezt követően köszönetet mondott Dominic Savage-nek, a sorozat rendezőjének, akit elsőre nem is talált a nézőtéren, szerinte azért, mert „öregszik és romlik a látása”.

A beszéd nagyjából a közepénél vesz megható fordulatot, amikor a színésznő a lányával való kapcsolatáról kezd beszélni. Azt mondta, hogy ha tehetné, akkor a díj felét a lányának, Mia Threapletonnak adná. „Együtt csináltuk meg, kölyök!” – mondta, majd felidézte, hogy voltak napok, amikor a lányának valódi gyötrelem volt mélyre leásni az ijesztő érzelmi tartományokba. Winsletnek ugyanakkor elállt a lélegzete attól, hogy a gyereke mire képes.

Ezt követően Kate Winslet a sorozatról elmondta, hogy az a szülőknek és a gyerekeiknek készült, amivel szeretné felhívni a döntéshozókat arra, hogy a fiatalok könnyen benne ragadnak az onlin világ csapdáiban, ezért szigorúbb szabályozásra van szükség. „Az embereknek, akik hatalmon vannak, és akik változást tudnak hozni: kérlek, tegyétek illegálissá a káros tartalmakat, semmisítsétek meg a káros tartalmakat, nem akarjuk azokat. Vissza akarjuk kapni a gyerekeinket. Nem akarunk álmatlan éjszakákat a gyerekeink mentális egészségéért rettegve” – mondta.