A rendes játékidőben 2-2-es döntetlen született, ám a hosszabbításban a magyar jégkorong válogatott felül tudott kerekedni a francia csapaton!

Az első harmadban sokáig kiegyenlített küzdelem folyt, ám a 17. percben Bertrand góljával a franciák szereztek vezetést. 20 másodperccel a harmad vége előtt Stipsicz góljával egyenlíteni tudtunk, így döntetlennel mentünk a harmadra.

A második harmad elején a válogatott kettős emberelőnybe került, ám a csapat nem tudott élni vele, ezután a franciák váltak aktívabbá, és a 10. percben Boudon góljával ismét náluk volt az előny. De nem kellett sokat várni az egyenlítésre, a 14. percben Galló góljával megint egál volt és ezzel vonultak szünetre is a csapatok.

A nagyon óvatos harmadik harmadban egyik csapat sem kockáztatott sokat, sok veszély nem volt a csapatok játékában, így 2-2-vel mehettek neki a hosszabbításnak, ahol Erdély lövését a francia kapus még védeni tudta, ám a kipattanót Bartalis belőtte. A videóbíró és egy vizsgálat ugyan még játszott egy kicsit a magyar csapat idegeivel, ám végül megadták.

Ezzel a győzelemmel a magyar válogatott feljött a csoportjában a 6. helyre. A következő két mérkőzést két a világ elitjébe tartozó csapattal, Finnországgal és Svédországgal játsszuk, utána pedig a csoportban egyelőre mögöttünk álló két csapat, Németország és Ausztria következik. Ha ebből a két meccsből az egyiket megnyerjük, szinte biztos, hogy jövőre is az „A” csoportban küzdhetünk.

Fotó: Illyés Tibor (MTI)