Bár a forduló előtt a magyar jégkorong válogatottnak 2 pontja volt, míg az osztrákoknak csak egy, az utolsó mérkőzésen ez már semmit sem számított: mivel döntetlen esetén hosszabbítás és rávezetések vannak, ugyanannyi pontot a két csapat nem szerezhetett, és mivel az egymás elleni eredmény számít pontegyenlőség esetén, az egy pont előnynek semmi jelentősége nem volt. Ugyanakkor győzelem esetén a magyar válogatott marad benn az „A” csoportban.

Az első harmad viszonylag korai szakazában Sofron István góljával vezetést szereztünk, ám ezután emberelőnybe került az osztrák csapat és bár sokáig úgy tűnt, nem tudják kihasználni, Rossi az utolsó másodperces szólóját gólra váltotta. Ám még a harmad végén volt válaszunk, egy emberelőnyös figurát Sofron szemfülesen váltott gólra, így 2-1-es előnnyel mehettünk szünetre.

A második félidőben Horváth távoli, takarásból elengedett lövésével már 3-1-re vezettünk, ám az osztrákok átvették az irányítást, és egy szerencsés góllal, majd egy utolsó pillanatban kihasznált emberelőnnyel még a harmad végéig egyenlítettek. Így a második harmad után 3-3 volt az állás.

A harmadik harmadban aktívabbá vált a magyar csapat, ám gólt egyik fél sem szerzett, ahogy az ötperces ráadásban sem született gól. Ezért a büntetők jöttek, ahol sajnos a négy magyar játékosból egy sem tudta értékesíteni a rávezetést, az osztrákok viszont kettőt is, így ők maradtak az „A” csoportban. Mi pedig jövőre a Divízió 1/A csoportból próbálhatjuk meg ismételten a feljutást.

Borítókép: Sportal.hu