Ma is napsütéses, meleg idő ígérkezik, ahogyan szerencsére a hétvége időjárása is kedvezett a szabadtéri programoknak.  Jelenleg úgy tűnik, hogy a gyereknapi programok is eső mentesen telnek majd. A pünkösdi hétvége egybe esik a gyereknappal, így sok helyen kötik össze a két ünnepet és tartanak rendezvényeket, fesztiválokat.

1950 óta ünnepeljük május utolsó vasárnapján a Nemzetközi Gyermeknapot, melyet 1949 novemberében foglalta határozatba a Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség. Célja hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira és sajátos világukra. Az ENSZ közgyűlése 1954-ben foglalta határozatba azt a javaslatot, mely minden országnak ajánlja, hogy hozzon létre egy a gyermekekről szóló napot.

forrás: https://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/nemzetkozi_gyermeknap

Kép: https://www.regiojatek.hu/blog/gyereknapi-otletek

Ilyenkor országszerte tartanak rendezvényeket oktatási intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, melyek közül számos program ingyen látogatható. Komlón a Közösségek Háza szervezésében tartják a városi gyermeknapot, ahol koncerttel, arcfestéssel, kézműves foglalkozással és számos más programmal készülnek. Pécsett a Zsolnay Kulturális Központban rendezik a városi gyermeknapot, de a hétvégén számos más helyszínen, többek közt a Pécsi Állatkertben és Szilárd Leó parkban is családi programokkal várják az érdeklődőket.  Változatos bemutatókkal, rendezvényekkel, foglalkozásokkal, ugráló várral találkozhatunk többek között, Kozármislenyben, Orfűn, Mánfán, a Bükkösdi Ökoparkban, vagy a Bikali Élménybirtokon is. Mindenkinek tartalmas hétvégét kívánunk!