Brit sajtóértesülések szerint a Ferrarinak komoly célja, hogy leigazolja a Mercedes hétszeres világbajnokát, Lewis Hamiltont. A patinás alakulat állítólag 40 millió fontot sem sajnálna a bajnok megszerzéséért.

A váltás bizonyos szempontból mindkét félnek logikus lenne: a Ferrari immáron több mint 15 éve nem szerzett egyéni bajnoki címet, és egy pilótaváltás talán fellendíthetné az alakulatot, Hamilton pedig az utóbbi 2 évben a Mercedesben nem ért el komolyabb sikereket, ezenkívül karrierjének egy nagyon méltó zárása lehetne az olasz alakulatnál versenyezni. Ráadásul Hamilton szerződése az idén lejár a Mercedesszel, így szabadon igazolhatóvá válik.

A probléma inkább az, hogy a Ferrarinak viszont élő szerződése van a jelenlegi két versenyzőjével, a monacoi Charles Leclerc-kel és a spanyol Carlos Sainz Jr-ral. A Daily Mail szerint a kézenfekvőbb verzió egy Leclerc-Hamilton helycsere lenne, ugyanis a monacoi versenyző az elmúlt évek kudarcai után igyekszik más lehetőségek után nézni és a Mercedes erre egy kiváló opció lenne számára. Ám az sem zárható teljesen ki, hogy a vörös alakulat a Hamilton-Leclerc párossal vágna neki 2024-nek, ekkor a spanyol versenyző eligazolása várható. A felek mindazonáltal eddig nem erősítették meg a hírt.