A Pécsi Szerepjátékos és Wargame Egyesület ebben a hónapban is klubnapot rendez, ám ezúttal főszerepben a gyerekekkel!
Ennek keretében adományokat gyűjt a rendezvény helyszínén az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ – Uránvárosi – Belvárosi Szakmai Egysége számára!

Adományokat bárki adhat, azok is, akik egyébként a klubnap programjaiban nem kívánnak részt venni. Ezeket személyesen a klubnapon lehet majd leadni vasárnap 10 és 17 óra között a Szabadkikötőben, az arra kijelölt helyen. Másnap az egyesület elnöksége elszállítja azokat a központba.

Természetesen minden segítség jól jön számukra, a leghasznosabbak az alábbiak:

  • Higiéniai eszközök (tisztálkodási szer, dezodor, mosószer, öblítő, tisztítószer, háztartási hypo, papírzsebkendő, Wc-papír
  • Élelmiszer (készételkonzervek, löncshús- és májas konzervek, tartós élelmiszer, gyerekeknek csoki, zabpehely, gabonagolyó, müzli. A mirelit ételek nem szerencsések, mert nem mindenhol áll rendelkezésre a tároláshoz és elkészítéshez szükséges eszköz.)
  • Játékos (labda, ugráló kötél, frizbi, buborékfújó, társasjáték – akár használt is, csak ne legyen kellékhiányos – mesekönyv, színes ceruza, filc, gyurma, vízfesték stb.)
  • Használt bútorok, elektronikus eszközök (kályha, mosógép, gáztűzhely, elektromos tűzhely, szőnyeg, TV, vasaló, hajszárító, konyhai eszközök)
  • Egyéb (ceruzaelem, évszaknak megfelelő ruha, cipő, tanszerek).

A szervezők ezenkívül minden olyan felajánlásnak örülnek, ami a nehezebb adományok szállításában nyújt segítséget, valamint várják olyan fodrászok segítségét is, akik szociális alapon hajvágást vállalnának a rászoruló családoknak, illetve gyermekeknek.

Magán a rendezvényen egyébként a szokásos asztali szerepjátékok és gyűjtögetős kártyajátékok bemutatója mellett nagyobb hangsúlyt fognak kapni a gyerekek, több a fiataloknak szóló eseménnyel várják a szervezők a legifjabb generációt, ezenkívül lapozgatós könyvek felolvasására is sor kerül kifejezetten a gyerekek számára. A héten folyamatosan frissülő programról itt lehet tájékozódni, a felajánlásokról további információ pedig itt szerezhető.