Ha már fa nem, akkor a botrány növekszik a híres-hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány körül. Illetve nemcsak a botrány, hanem kannabisz is, ahogy azt Hadházy Ákos kiszúrta.

Az ellenzéki politikus posztjában arról ír, hogy az általa megkérdezett növényvédő szakember szerint valószínűleg Cannabis sativa látható a lombkoronasétány tövében. Hadházy kiemelte, hogy „a Wikipedia szerint THC-t nagyobb arányban tartalmaz, mint CBD-t – 15-20% THC-tartalom – ezért hatása inkább „agytekerős”, „flesselős”, nevettetős“, de majd akkor lehet biztosabbat mondani, ha nagyobbra nő a növény.”

Eközben pedig az Átlátszó beperelt félként jutott hozzá a sétány számláihoz, ugyanis a lapot beperelt Nyírmártonfalva polgármestere, Filemon Mihály. A helyreigazítási kérelem miatt indított pert első fokon el is vesztette Filemon, de az eljárás során elküldte a bírónak a pályázat támogatói okiratát és a kifizetett számlákat. Ezt természetesen az Átlátszó is megkapta, így kiderült, hogy a sétány 80 százalékban uniós forrásból jött létre.

Kacifántos úton, beperelt félként jutott hozzá az Átlátszó a lombnélkülisége miatt híres-hírhedtté váló nyírmártonfalvai lombkoronasétány részletes számláihoz. A település polgármestere, Filemon Mihály egy helyreigazítási kérelem nem teljesítése miatt perelte be a lombkoronasétányról elsőként cikkező lapot, ebben – az első fokon elvesztett – a perben küldte el a bírónak a pályázat támogatói okiratát és a kifizetett számlákat, amiket az Átlátszó is megkapott.

A sétány Méterenként 644 347 forintba került az uniós adófizetőknek.

A részletes számlákból az is kiderült, hogy az egyes részfeladatok mennyibe kerültek. Eszerint az ácsmunkák bruttó 26,4 millió forintba, az asztalosszerkezetek 22,2 millió forintba, az aljzatkészítésre, a hideg- és melegburkolatok készítése pedig bruttó 13,3 millió forintba került. Az sajnos nem derült ki, hogy a fák kivágásáért mennyit fizettek.

Forrás: Telex

Képek: Hadházy Ákos Facebook