A Blikk információi szerint súlyos egészségügyi gondokkal küzd Galambos Lajos. Az ország Lagzi Lajcsija egyre rosszabb állapotban van a baracskai börtönben: csak pépes ételeket képes fogyasztani, így a hirtelen súlyvesztése újabb aggodalomra ad okot a korábban is meglévő betegségei mellett.

Ezeket az információkat az énekes ügyvédje, Dr. Csontos Gábor erősítette meg, aki személyesen látogathatta meg Lajcsit.

„Egyre gyengébb vagyok, nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön ételeket, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixlova tudom elfogyasztani. Mindenki elképzelheti, milyen, amikor a mákos tésztából egy kocsonyás, nyúlós massza lesz, és azt kell megennem” – mondta az énekes.

A hírek szerint Lajcsi azzal próbál némi kalóriát a szervezetébe juttatni, hogy kacsazsírt tesz a teájába, valamint a levesek levét tudja még meginni. Az ügyvédje szerint a szituáció elfogadhatatlan, ugyanis a büntetés-végrehajtás nem jelenti azt, hogy ha valaki a meglévő betegségei mellett bevonul, akkor az aktuális egészségi állapota romolhat, vagy akár azt csak veszélyeztethetik. Ezért az intézetet terheli a felelősség az énekes – és a többi fogvatartott – egészségi állapota miatt.