Beázik Pécsen az új vásárcsarnok épülete, de sokan aggódnak, hogy ki fogja kijavítani a garanciális hibákat. A kivitelező cég ugyanis csődöt jelentett. Az önkormányzat szerint egy bankgarancia megoldhatja a vásárcsarnok ügyét, de a cég az alvállalkozóknak is sok pénzzel tartozik. – írja az ATV.

A B Build & Trade Kft. építette más létesítmények mellett az új vásárcsarnokot is. A hírek szerint azonban az épület beázik és más hibái is vannak. Mivel az építtető cég fizetésképtelen és csődvédelem alatt áll, már nem tudja elvégezni a garanciális javításokat.

bankgaranciával rendelkezik.

Rúzsa Csaba szerint ugyanakkor nincs baj, mert a város bankgaranciával rendelkezik: „2027 júniusig van egy 150 milliós bankgaranciája a városnak, ez független attól hogy a cég csődbe megy-e vagy nem. Ezt a bankgaranciát szakértőkkel közösen a város kezdeményezheti, amikor megállapítják, hogy egy 50 milliós munkát meg kell csinálni”.

Nem a Vásárcsarnok az egyetlen project, amiben a cég érintett. A PVSK új labdarúgó központja jelenleg félkészen áll, nem dolgozik senki az építkezésen. A PVSK kommunikációs vezetője, Tóth Róbert közölte híradónkkal, hogy május 3-án felmondták a kivitelezési szerződést, most arra várnak, hogy a kivitelező visszaadja a munkaterületet. Mint mondta, ezután derül csak ki a készültségi fok mértéke, és csak utána tudnak majd kiírni új közbeszerzést.

Néhány hónapja a cég több száz milliós előleget vett fel a Pécsi Tudományegyetem 5 milliárdos innovációs beruházásának kivitelezésére is. A PTE a csőd hírére azonnal felmondta a szerződést és ezzel egyidejűleg felszólította a céget a kötbér megfizetésére, valamint a 10%-os előleg visszafizetésére.

Úgy tudjuk, a cégnek jelenleg csaknem két milliárdos tartozása van, a cégjegyzék szerint már több vállalkozás végrehajtást kezdeményezett ellene. Az ATV elérte a cég ügyvezetőjét. Benik Balázs annyit válaszolt, hogy mindent elkövetnek, hogy a minden tartozásukat rendezzék. Azt is ígérte, hogy hamarosan részletesebb közleményt adnak ki az ügyben.