Borkai Zsolt volt győri fideszes polgármestert választották meg a Győri Atlétika Club élére. Az egyesület vezetése kemény hangvételű közleménnyel válaszolt a fejleményre. – számol be az index.

Miután Papp Oszkár lemondott a vezetői tisztségről, a volt városvezetőt választották a klub élére a kedd esti küldöttgyűlésen. „Kis lépés Borkainak, nagy lépés a győrieknek” – kommentálta a döntést az Úgytudjuk.hu-nak az „adriai szexbotrányként” emlegetett ügyről elhíresült Borkai Zsolt.

A lap úgy értesült, hogy a szakvezetés egy jelentős része nem akarta látni az elnöki székben Radnóti Ákos alpolgármestert (Fidesz–KDNP), helyette kérték fel a volt polgármestert a feladatra.

Borkai Zsolt vállalta a felkérést, mire Papp Oszkár jelezte, inkább mégsem mondana le az elnökségről – a Győri Atlétikai Club közleménye szerint az elnökség kérésére, az egyesület nyugalma, a szakosztályok biztonsága érdekében gondolta meg magát.

Mint írták, ekkor hosszú jogvita kezdődött, a küldöttgyűlés Papp Oszkár lemondását tartotta érvényesnek, és az elnökség szerint jogszerűtlenül választást rendelt el, ahol a küldöttek többsége Borkai Zsoltot ellenjelölt hiányában megválasztotta elnöknek. Azokra a helyszíni felvetésekre, hogy ez a választás ebben a formában jogtalan, a volt polgármester állítólag úgy fogalmazott: „nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli.”

Az Úgytudjuk.hu viszont úgy tudja, hogy Radnóti Ákos személyében volt ellenjelölt, Borkai Zsolt azonban több szavazatot kapott.

Jogilag erősen vitatható módon választották a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnökének Borkai Zsoltot. Egy szabálytalanul lezajlott fórumon puccsszerűen választatta meg magát a szexbotránya miatt polgármesteri tisztségéről lemondani kényszerült Borkai Zsolt – szögezte le az egyesület elnöksége.

„Az elnökség szerint Borkai Zsolt egyéni ambícióival, erőszakos viselkedésével több mint ezer győri fiatal sportoló edzéslehetőségét teszi kockára éppúgy, mint az olimpiára készülő sportolók karrierjét” – olvasható a közleményben.