Nagy valószínűséggel olasz szurkolók inzultálták a repülőtéren Anthony Taylort, a Budapesten megrendezett Európa-liga döntőjének játékvezetőjét. A bírót a rendőrök mentették meg egy komolyabb támadástól. – írja az index.

A Gazzetta dello Sport oldalán közzétett videóban látható, ahogy – feltehetőleg olasz – drukkerek lökdösik és rángatják a bírót, aki családjával együtt próbál átvágni a tömegen. Végül a rendőrök tartották távol a szurkolókat a játékvezetőtől.

„Meg vagyunk döbbenve az Anthonyt és családját ért indokolatlan és aljas verbális bántalmazástól” – írta az angol hivatásos játékvezetők szervezete.

José Mourinho sem volt sokkal finomabb. A Roma labdarúgócsapatának portugál vezetőedzője a vesztes Európa-liga-döntőt követő sajtótájékoztatón még csak visszafogottan, de azért már akkor is érezhető súllyal és kritikával értékelte Anthony Taylor játékvezető teljesítményét, a szerdai összecsapás helyszínéül szolgáló Puskás Aréna garázsában azonban ennél jóval messzebb ment.

A portugál szakember – aki húsz év alatt edzői karrierje során hatodik alkalommal jutott nemzetközi kupasorozat döntőjébe, és ott először veszített – nem finomkodott, velős véleményébe pedig egy komolyabb sértés is becsúszott:

„Te egy kib.szott szégyen vagy, menj a fenébe!” – mondta a játékvezetőnek Mourinho, aki közben szidalmazta Roberto Rosettit, az európai szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságának elnökét is.

Borítókép forrása: 24.hu