Hétfőn sajnos mindhárom magyar női teniszező kiesett a Roland Garroson, ám mindegyikük párosban is érdekelt, sőt, negyediknek Babos Timi is csatlakozott hozzájuk. És ez a kör sokkal jobban sikerült, mint az egyéniek.

Babos Timi a kazah Anna Danilinával az oldalán nagyon magabiztosan, 6-1, 6-1-re verte meg a román, illetve japán ellenfeleiket. A következő fordulóban a 14. kiemelt tajvani Latisha Chan – Hao-Ching Chan páros lesz az ellenfelük.

A szintén az alsó ágon versenyző Bondár Anna a belga Greet Minnen csapattársaként már jóval szorosabb küzdelemben, 7-5, 5-7, 6-4 arányban diadalmaskodott egyiptomi, illetve szlovén ellenfelükkel szemben. Következő ellenfelük a 7. helyen kiemelt japán páros, Shuko Aoyama illetve Ena Shibahara lesznek.

Ugyancsak az alsó ágra került Gálfi Dalma. A lengyel Katarzyna Piterrel induló magyar lány szintén háromszettes összecsapásban, 6-2, 5-7, 6-2-es összesítésben győzte le az ellenük felálló ausztrál-chilei párost. Következő körben az ellenfél a 8. kiemelt páros lesz, ami a kanadai Gabriela Dabrowskiból és a brazil Luisa Stefaniból áll.

A felső ágon Udvardy Panna szintén egy belga játékossal, Ysaline Bonaventure-ral versenyez és első meccsükön viszonylag simán, 7-6, 6-3-as összesítéssel győzték le francia ellenfeleiket. Következő fordulóban a 11. helyen kiemel kínai páros, Yifan Xu és Zhaoxuan Yang ellen kell megküzdeniük.

Borítókép forrása: origo