Ma lett 56 éves minden idők legsikeresebb magyar úszója. Darnyi Tamás, Prima Primissima díjas, négyszeres olimpiai és négyszeres világbajnok úszó, aki az 1988-as és az 1992-es olimpián is győzött 200, illetve 400 vegyesen. Darnyi Tamás elmondhatja, hogy sportágában mindent megnyert, amit csak lehetett. Nemzetközi versenyeken vegyes úszásban senki sem tudta legyőzni, ezért is kapta a vegyes királya becenevet.

Darnyi bal szemét még diákéveiben, hógolyózás közben érte súlyos károsodás, a balesetet követő műtétek után csak saját felelősségére versenyezhetett.

Széchy Tamás tanítványaként 18 éves korában, az 1985-ben, Szófiában megrendezett Európa-bajnokságon aratta első nagy győzelmét.

Az ezután következő nagy sorozata egészen az 1993-as visszavonulásáig tartott, világversenyen sosem győzték le, négy olimpiai, négy világbajnoki, és nyolc Európa-bajnoki arannyal fejezte be az aktív versenysportolói tevékenységét.

Egerszegi Krisztinához hasonlóan 10 éven át volt állandó sztárja a magyar úszósportnak, bajnokságoknak 1984 és 1993 között, plusz bónuszként 1995-ben visszatért, és még bezsebelt két aranyérmet váltóban.

Leltárjában 48 egyéni arany, és a 11 váltóban szerzett elsőség szerepel.

Miután visszavonult a versenyzéstől, a medencétől azért nem távolodott el túl messzire, tevékenykedett sportvezetőként, tagja volt a MOB-nak és a Magyar Úszó Szövetségnek, később az alelnöke is lett. A Darnyi Tamás Úszóiskola napjainkban is sok fiatallal szeretteti meg a vizes sportot, és nevel ki versenyzőket, eddigi legeredményesebb tanítványuk Gyurta Dániel volt.

Isten éltesse Darnyi Tamást!