A közösségi oldalakat ellepik az erőkből szedett gombák képei. Sokan szeretik az erdei gombákat, melyeknek számos fajtája található a Mecsekben is. Sokan kedvelik az erdőben szedhető és ízletesen elkészíthető növényt, melyet sokan rántva, vagy csak egyszerűen lisztbe forgatva, illetve pörköltnek készítenek el. De természetesen többféle leves is főzhető belőle tejföllel, vagy anélkül, de a szezonban gyűjtött gomba különböző módon tartósítható, így télen is élvezhetjük. Lehet fagyasztani, szárítani, aszalni, sózni, fermentálni, savanyítani és sok más módon tartósítani.

Viszont nagyon kell vigyázni, hiszen gomba szezonban sokan kerülnek gombamérgezéssel orvoshoz, illetve kórházba. Pécsett a Vásárcsarnokban egész szezonban, illetve a Komlói Piacon is van gombaszakértő, aki ingyenesen átvizsgálja a szedett gombát és kiválasztja azokat, amelyek ehetőek.

kép: wikipédia

Tehát minden esetben fordulunk gomba szakértőhöz, így megelőzhető a baj. forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Gomb%C3%A1k