Tegnap este különleges élményről számolt be közösségi oldalain Varga Viktor: június 3-án vitézzé avatták őt a Szent Flórián templomban. Az énekes elmondása szerint ez hatalmas extatikus élmény volt számára.

Amikor a „Hazámat szolgálom!” mondatot kiejtettem, valami igazán erős áhitat lett úrrá rajtam. Eddig is foglalkoztam a magyarsággal, a hagyományainkkal, a nemzeti érzésekkel és identitással, de mióta saját szeletem van a magyar földből még inkább érzem fontosságát, hiszen igazán összefonódtam vele. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a rend tagjai tudtom nélkül figyelemmel kisérték munkásságomat, és bizalmukkal megajándékoztak, tudtom nélkül. – írja Viktor.

Az énekes írt a benne lévő nemzettudat kialakulásáról is.

„Világutazásaim során feltűnt, hogy bárhol járok (India, Peru, Thaiföld, Afrika, Skandináv területek stb.), valamiben megegyeznek az országok amik érdekesek. Méghozzá abban, hogy mindegyiknek saját stíluselemei, saját ruhái, sajátos zenéi, és a népeinek nemzeti identitása van. Ismerik, tisztelik, szeretik, és használják a hagyományaikat és jellegzetességeiket, mi több benne élnek. Mindig mikor hazatértem, inspirált voltam és kerestem, keresem a mi elfeledett értékeinket, s próbálom felidézni amiket generációkon át feledtettek nagyszüleinkkel, szüleinkkel. Rendkívül régre visszanyúló őskultúránk van. Ezek fellelésekor érkezett a felkérés a Nemzeti Lovas Színháztól, hogy írjam meg a FEHÉRLÓFIA musicalt, aminek boldogan eleget tettem, összevásárolva ősi magyar hangszereket, felkutatva és feljátszva régi dallamokat. Valahogy így indult el bennem a nemzeti öntudat.”