1953. június 7-én született Budapesten Seregi Zoltán színész és rendező, aki a Tüskevárban játszotta Tutajost. Édesapja, Seregi László neves színházi rendező volt, így már gyermekkorától kezdve a színház jelentette a második otthonát.

1966-ban gyermekszínészként játszotta el Tutajos szerepét a Tüskevárban. A szerepet Molnár Editnek, apja asszisztensének köszönhette, aki a filmnél is segédkezett. Amikor meglátta a kamaszt, annak édesapjához fordult: „Pont ilyen karakterű gyereket keresnek. Laci, hadd vigyem el a válogatóra!” – írja az Újságmúzeum. A többi, ahogy mondani szokták, már történelem, azonnal megkapta a szerepet. A film aztán generációk számára volt meghatározó élmény.

Az 1969-ben bemutatott A Pál utcai fiúk című filmben is szerepet kapott volna, de az végül elsősorban külföldre készült, ezért amerikai gyerekszínészek játszottak benne. Seregi így Boka magyar hangja lett a szintén nagy népszerűségnek örvendő filmben.

Seregi Zoltán 1979-ben végzett Debrecenben, a Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar magyar nyelv és irodalom szakán, majd a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházrendező szakán szerzett diplomát 1980-ban. Rendezett a Szegedi Nemzeti Színházban, Budapesten a Tháliában és Békéscsabán, a Jókai színházban. A békéscsabai közgyűlés a 2015. december 17-i ülésén kinevezte Seregi Zoltánt a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójának.

Seregi Zoltánnak két gyermeke és öt unokája van, jó egészséget és sok boldog esztendőt kívánunk neki!