A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársainak az elmúlt napokban rengeteg feladatot adtak országszerte a jelentős esőzések. A lakosság segítése után úgy tűnik, hogy a környezetünkben élő veszélybe jutott állatokról sem feledkeznek meg a katasztrófavédelem dolgozói, legyen az kutya vagy éppen egy bajba jutott gólya.

Békavadászat közben a horgászok damiljába akadt annak a gólyának a lába, amely aztán fent maradt a villanyoszlopon, ahogy a fotó is mutatja a damil fogságában lógott szegény. A gólyát végül is szerencsésen lehozták a lenti tűzoltók.  

„A horgászok által használt damil nem barátja a gólyáknak. És a villanyoszlop sem. Együtt meg pláne nem.” – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldalán.

A lenti hivatásos tűzoltók azonnal a bajbajutott gólya segítségére siettek, levették a sérült állatot a villanyoszlopról, majd a helyi tűzoltóságra vitték, ahol az időközben kiérkező természetvédelmi őrökkel közösen ellátták a lábsérülést szenvedett békavadászt.