Az életfogytiglanra ítélt P. László ügyvédje szerint az általuk beszerzett igazságügyi szakvélemények között legalább öt olyan van, amely külön-külön is indokolná a perújítást. Erről a Fővárosi Ítélőtábla hozza majd meg a döntést, várhatóan a következő hónapokban. – írja a Mandiner.

Ahogyan a portál írja, az akkor 23 éves P. Lászlót október 19-én fogták el Keszthelyen. A férfi először beismerő vallomást tett, de ezt 2018-ban kezdődött büntetőperében visszavonta. Esetében többször is felmerültek pszichés problémák, többször is elmeorvosi vizsgálatot végeztek rajta. Elfogását követően, agresszív viselkedése miatt egy időre át kellett szállítani az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), de a bírósági tárgyalásán is zavartan viselkedett, az egyik alkalommal fáradtságra hivatkozva lefeküdt a vádlottak padjára.

A tárgyalás során végül nem állapították meg az elítélt beszámíthatatlanságát, így ki lehetett vele szemben szabni szabadságvesztést. A bíróság ezt tette, méghozzá az egyik legsúlyosabbat: életfogytig tartó szabadságvesztést, melyből legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Az ügyvédje elmondása szerint az elítéltet a több mint hat és fél éve tartó fogvatartás pszichésen rendkívüli módon megviselte.

Az elítélt ügyvédje – nem a védence állapota, hanem új bizonyítékok miatt – a közelmúltban perújítást kezdeményezett. A 24.hu által ismertetett perújítási indítványban az informatikai, a vegyész, a fizikus, a mérnöki és a pszichológusi szakértő is kétségbe vonja a jogerős bírósági ítélet állításait és bizonyítékait. Az indítvány része az a fent említett, nemrég előkerült, eddig nem publikált felvétel is a robbantásrólamelyen Keviczki István szerint két olyan férfi is szerepel, akik gyanúsan viselkednek, ahogy a robbanás után a kapualjból kiszaladó férfi is. Az ügyvéd azt is állítja: a védence DNS-ét egy 36 méter hosszú, egy méter széles egyenesben találták meg a helyszínen, holott a robbanás erre az egyenesre merőlegesen történt. 

Borítókép forrása: infostart.hu