A mai napon sorsolták ki az Európa Konferencia Liga párosítását, ahol immáron a 2 dobogós magyar csapat – a Debrecen és a Kecskemét – és a kupagyőztes ZTE is érintett volt. Előzetes ellenfeleink listája kemény volt, olyan nevek is jöhettek volna a magyar csapatokkal szemben, mint a Gent, a Midtjylland vagy a Besiktas. Ehhez képest azért nem kaptak reménytelen ellenfeleket a csapataink.

A kupagyőztes ZTE a horvát NK Osijek ellenfeleként lép pályára. Az eszéki csapat a horvát bajnokság bronzérmeseként jutott be a Konferencia ligába. Játékoskeret-értékük kb. 18.000.000 Euró (Zalaegerszegnek 6.6 millió), így a párharc esélyesei inkább ők, ugyanakkor igazán komoly nemzetközi eredmény nincs előttük sem. Az első mérkőzést Eszéken játszák, majd a visszavágót Zalaegerszegen.

A bajnokság meglepetéscsapata, a Kecskemét, a selejtezőből kap ellenfelet, konkrétan az FC Riga (lett) és a a Vikingur Reykjavik (izlandi) összecsapás győztesét. A párharc esélyese kétségkívül a lett csapat, akik 12.5 milliós játékoskerettel rendelkeznek (Kecskeméti 7.5 millió), és a Konferencia Liga 3. fordulójáig rendre el szoktak jutni. Egy másik lett csapat, az RFS 2 évvel ezelőtt már összekerültek egy magyar csapattal, akkor a Puskás Akadémiát ejtették ki nagyon simán, hazai pályán 3-ra, majd idegenben 2-0-ra verték a felcsútiakat. Tehát nem egy lebecsülendő ellenfél. Ezúttal Kecskeméten lesz az első mérkőzés.

Szintén selejtezős ellenfelet kapott a Debreceni VSC is. A kelet-magyarországi csapat az örmény Alashkert és a montenegroi FK Arsenal Tivat győztesével csap össze. Ez szerencsés sorsolásnak mondható, mert bár az Alashkert viszonylag gyakran jelen van a nemzetközi porondon, igazán komoly eredményeket ritkán ér el, és mindkét csapat játékoskerete papíron gyengébb, mint az ellenfeleké. A Debrecen idegenben kezdi a párharcot.

Sorsoltak a Bajnokok Ligája 2. fordulójában is, ahol a Ferencváros a svéd BK Häcken és a walesi The New Saints párharcának győztesével találkozik. A realitás talaját nézve a svéd csapattal kell számolni, akik jelenleg 3. helyen vannak a bajnokságukban, 3 pontra lemaradva a listavezető Malmötől.

A Bajnokok ligájában az elmúlt években kétszer is találkozott magyar csapat svéd ellenféllel, azokból mi jöttünk ki jól: A 2018/2019-es évadban a Fehérvár a Malmovel került össze, ahol idegenbeli 1-1 és hazai 0-0 után idegenbeli góllal léptek tovább. A Ferencváros a 2020/2021-es „csonka” évben találkozott a Djurgardens-szel, ahol egy mérkőzésen, Budapesten, 2-0-ás összesítéssel biztosították a továbbjutást. A Konferencia-Ligában már kevésbé voltak sikeresek a csapataink a Malmo ellen, a csonka szezonban a Honvéd hazai pályán 3-0-ra kapott ki tőlük a Konferencia-ligában, ami a búcsút jelentette, míg tavaly Kisvárda az idegenbeli 3-0-ás vereség után hazai pályán elért ugyan egy 2-1-es győzelmet, de ez a továbbjutáshoz kevés volt.