Csütörtök reggel csupán fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A hőmérséklet 20 fok körül alakul, de a városokban és a magasabban fekvő területeken ennél melegebb is lehet. Délelőtt megjelennek a gomolyfelhők, de ekkor még sok vizet nem zavarnak. A déli órákig mindenütt átlépjük a 30 fokot.

Délután fokozódik a hőség. Gomolyfelhők főleg a Mecsek felett alakulhatnak ki, kis eséllyel ugyan, de nem zárható ki hőzivatarok kialakulása a Mecsek térségében. Az esetleges zivatarokat követhet felhőszakadás, jég és szélerősödés. A hőmérséklet maximuma elérheti a 35 fokot is Baranya nagy részén. Estére a gomolyok összeesnek, a hőmérséklet pedig 30 fok alá hűl vissza.

Péntek reggel még nyugodt időre ébredhetünk, fátyolfelhős lesz az égbolt, majd a délelőtt folyamán egyre többfelé növekednek meg a gomolyfelhők, ezúttal már nem csak a Mecsek felett, hanem a térségünk több pontja felett. A hidegfront előtt labilissá válik a levegő, így elszórtan alakulhatnak ki zivatarok a térségben. A zivatarokat követheti felhőszakadás (30-50 mm), jég (2-5 cm) és szélerősödés (80-100 km/h). Az északnyugati szél zivataroktól független is élénk lesz. A minimumok 20 és 23 fok között alakulhatnak.

Forrás: Meteo Mecsek