1953. június 24-én, Budapesten született Révész Sándor magyar énekes, a Piramis és a Generál együttesek énekese, EMeRTon-díjas.
„A zene iránti vonzalmam édesanyám képzettségéből öröklődött, ő alap-polgári szinten volt beavatott a zenébe, zongorázni tanult. Apám pedig afféle nagyon kedélyes társasági emberként – a mulatós fajtából való – mindig a társaság központja volt és nagy dal repertoárja volt. Emlékeim szerint ez volt a két domináns, bár nem igazán erős hivatkozási alap a zenei indíttatásra.” – olvasható az önvallomás Révész Sándor hivatalos weboldalán.
Miután a zene iránti vonzalma nagyon korán megmutatkozott, így már tizenhat évesen megszerezte a koncert fellépésekhez nélkülözhetetlen ORI-engedélyt. Elsőként  az Echo együttesnél, mint vendég kezdett el turnézni.
Az 1970-es évek elején több zenekarban is játszott, köztük a Hearts-ben, a Mogyorósi Trió-ban, a Tűzkerék együttesekben. A Generálba 1971-be került, innen ment a legismertebb együtteséhez, és 1975-1981 között a Piramis frontembereként pályája csúcsára ért.
Ezekben az években a közönségszavazatok alapján, többször is elnyerte az Év Énekese díjat. 1981-ben kivált a Piramisból és ezért keresett munkát külföldön. 1984-ben hazatért, és egy évvel később már el is készítette első szólóalbumát.
1986-ban országos turnéra indult, amely után Ásotthalomra vonult vissza a zenei élet és a népszerűség elől. 1992 márciusában Demjén Ferenc vendégeként újra a színpadon láthatta a közönség.
A Piramis zenekar is összeállt egy koncert erejéig, amiből végül öt telt házas Budapest Sportcsarnok koncert született.
Új szólóalbuma 1993-ban készült el. 1999-ben fellépett a Generállal a Slágerfesztiválon. 2003-ban új lemeze jelent meg. 2009 májusában új zenekarral indult országos turnéra. 2010 januárjában zárókoncerteztek a MÜPÁ-ban. 2013-ban intim hangulatú fellépéseken találkozhatott Révész Sándorral a közönsége.
Sajnos az elmúlt időszaka betegségektől sem volt mentes. 2023 januárjában már arról beszélt, hogy túl van a strok utáni lábadozáson, sőt még nyilvános szereplést is vállalt, és most már utazhat is.
Hetvenedik születésnapjának előestéjén is Spanyolországból, a Pinya de Rosa botanikus kertből üzent rajongóinak a közösségi oldalán keresztül.
Forrás: wikipedia.org, reveszsandor.hu
Fotó: Facebook Révész Sándor hivatalos oldala