Az Aranygaluska éttermet nagyon sokan ismerik és szeretik, menü-időszakban rendszerint az a tapasztalatom, hogy szinte tele szokott lenni. Nem a gasztronómia csúcsa, de kellemes, finom és a mai árakhoz mérten olcsó ételeket kínálnak. Én ritkán szoktam odamenni, de azért időnként megteszem. Kedden pedig úgy döntöttem, eljött az ideje annak is, hogy írjak egy élményemről.

Az aznapi menük között volt egy nyári menü, erdeigyümölcs-levessel, „Balatoni hekk”-kel, sült újkrumplival, kovászos uborkával. Legalábbis elvben ez lett volna, de mire odaértem, mind az erdei gyümölcsleves, mind a kovászos uborka elfogyott. Ezen nem akadtam fenn, ilyen előfordul, kaptam helyette meggylevest és uborkasalátát, majdnem ugyanaz. A lány, aki a pultnál volt, egyébként kimondottan szimpatikus volt, picit beszélgetni is lehetett vele, de közben figyelt a munkájára. Picit vicces is volt számomra, hogy vagy 1.5 percig sürgött-forgott, hogy egy kis citromot is tegyen a halra, holott egyáltalán nem zavart volna, ha az nincs ott. De nem mondtam, nem akartam tönkre tenni a lelkesedését :).

A leves teljesen jó, a leve édeskésebb irányba megy el, de a meggy ad egy olyan savanykás ízt neki, ami ezt kiegyenlíti. Kellemes leves, jóízűen megettem, és ahhoz képest, hogy menü, én a mennyiségével is teljesen meg voltam elégedve. Jó kezdés.

A hal maga a felirat szerint „Balatoni hekk” volt, de így idézőjelben, nyilván mindenki tudja, hogy a hekk nem egy balatoni halfaj. De ezen már mindenki túllép, én is azt teszem. A hal egyébként jól készült, szálkát nem találtam benne, fűszerezése is intenzív, nekem teljesen jól működött. A sült krumpli is ízlett, kicsit steakburgonya-szerű, nekem bejött. Picit talán az zavart, hogy hasonló fűszerezésű volt a hal és a krumpli, így kellett mellé valami, ami kicsit „frissít” a dolgon.

Az uborkasaláta ezt a funkciót szerencsére tökéletesen ellátta, friss volt, és kellemes ízű. Engem picit zavart, hogy egyszerre volt a saláta ecetes és tejfölös, én ezekből vagy az egyiket, vagy a másikat szeretem rá, de ez apróság. Összességében ízlett ez is.

Az ételért 2.800 forintot fizettem, ami egy drágább menü ára, de cserébe azért két bőséges és finom fogást ettem (illetve azt is fontos megemlíteni, hogy ennél minden nap van olcsóbb menüjük is). Nem tartalmazott semmi világrengetőt, de kellemes volt és pont annyi, amennyi nekem egy ebéd során kell. Szóval jövök máskor is.

Az étterem weboldala itt, a facebook-oldala itt megtekinthető.