„Újra élettel töltjük meg a 2011-ben bezárt vidámparkot: meseparkot alakítunk ki a területen. A régi vidámpark egy igazi pécsiség volt, amit fél évszázaddal ezelőtt épített önkéntes munkával a pécsi közösség. Sokaknak fűződik hozzá rengeteg története és élménye. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy újra élettel fogjuk megtölteni a területet, méghozzá a pécsiek szavazatai alapján meghatározott irányban.” – olvasható Péterffy Attila, Pécs polgármesterének közösségi oldalán.

A Biokom szakemberei a mai napon már meg is kezdték a régi romok eltakarítását, a megmaradt jegypénztár épületét teljesen lebontják, amelynek a helyén idővel egy új, gyerekbarát épület fogja fogadni a családokat.

Ezután egy 12 állomásból álló meseösvényt alakítanak ki a területen, ami Császár Levente Dömör király című meséje alapján többek között fából készült óriásokból, az óriások házából, a tündérek falujából, egy trónteremből és egy óriás bányászlámpából fog állni.

A tervek szerint a munkálatok 2024 tavaszán fejeződnek be, ezután vehetik birtokba a családok és a gyerekek az új pécsi meseparkot a pécsi Dömörkapunál.

A Pintér János Parkmegújítási Program (PJPP) keretében elkezdődött a munka Pécs egykori vidámparkjának a területén. Jövő tavaszra egy 12 állomásos, Pécs mondavilágáról szóló mesekönyv fejezetei kelnek életre a tavaszra megszépülő környezetben.

Fotó: wikimedia.org