Az LMP szerint Tuzson Bence igazságügyi miniszterré jelölése beismerése annak, hogy a propaganda feladata már nem a kormánydöntések kommunikálása, hanem maga a propaganda adja a feladatot a kormánynak.     

Süveg Anna pénteken, online is követhető sajtótájékoztatón azt mondta: a jelölt eddigi kormányzati tevékenységéről csupán annyi tudható, hogy a propaganda egyik fontos embere lehetett.     

Tuzson Bencének számos kérdésre kell válaszolnia, köztük arra, hogy igazságügyi miniszterként mit gondol a terrorcselekményért elítélt Budaházy György kegyelméről – mondta az ellenzéki politikus.     

Az LMP választ vár arra is, hogy a leendő miniszter előterjeszti-e majd a kormánynak a gödi Samsung gyár ellen tiltakozó civilek petícióját; várható-e, hogy átalakítják a végrehajtói kar működését, és véget vetnek „a végrehajtói maffia vadprivatizált” működésének”. Tudni szeretnék azt is, Tuzson Bence igazságügyi miniszterként és „lelkes tik-tokozóként” korlátozná-e a minisztériumi hivatali eszközökön e platform használatát, amely az ellenzéki párt szerint komoly nemzetbiztonsági kockázatot rejt – sorolta a szóvivő, jelezve, arra is kíváncsiak, lép-e a jogalkotásért is felelős leendő kormánytag az ügynökakták nyilvánosságra hozása érdekében.     

Süveg Anna úgy ítélte meg: Varga Judit nem tudott e kérdésekre válaszolni, „meg is bukott”.

Forrás: mti.hu