Két gyermeket is az Országos Mentőszolgálat munkatársai segítettek világra a Közép-dunántúli régióban a múlt hét szerdáján.

Veszprém vármegyében egy 20 év körüli kismamának kezdődtek meg a szülési fájásai, az események azonban hirtelen felgyorsultak, így a mentők gyors segítségét kérték. A mentőszolgálat ügyeletes mentésirányítójának telefonos instrukcióit követve a büszke édesanya mindössze pár perc alatt szerencsésen világra is hozta egészséges kisfiát a bejelentő segítségével. A folytatás pedig zökkenőmentes volt, mert ekkor érkezett a helyszínre az esetkocsi személyzete, akik rögtön megvizsgálták, és szakszerűen el is látták az újszülöttet és az édesanyját.

Fejér megyében eközben egy 30 év körüli nő tárcsázta a segélyhívót, miután sűrű fájásai miatt már nem tudott elindulni a kórházba. Az Országos Mentőszolgálat dolgozói szintén percek alatt a helyszínre értek, majd a vizsgálatok után úgy ítélték meg, hogy a kismamának igaza volt, és valóban nincs már idő elindulni a kórházba, azonnal felkészültek a szülés levezetésére. Az életmentők rövidesen egészséges kislányt segítettek világra.

Az édesanyákat és újszülött gyermekeiket a helyszíni ellátást követően, mindkét esetben stabil állapotban kórházba szállíthatták a mentőszolgálat munkatársai.

Az újszülötteknek egészséges és boldog életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek pedig szívből gratulálunk!

Kiemelt fotónk illusztráció!

Óránként megújuló, friss híreket talál a bahir.hu oldalon.