Nem ritkaság, hogy a 70-es, 80-as évek nagy slágereit mai előadók is feldolgozzák és saját stílusukra formázzák. Erre az eredeti előadók reakciója vegyes, van, aki küzd az ellen, hogy dalait feldolgozzák, mások örülnek neki, ha egykori slágereik új köntösben jelennek meg.

A Neoton Família tagjai általában az utóbbi kategóriába tartoznak, pozitívan állnak ehhez. Nemrégiben azonban egy eset kapcsán az együttes frontembere, Végvári Ádám kifejezetten negatív kritikát fogalmazott meg. Az érintett feldolgozás a Dszindzser művésznevű fiatal előadó nevéhez fűződik, aki a Neoton örök klasszikusához, a „Nyár van”-hoz nyúlt hozzá.

Nagyon megtisztelő, hogy a fiatal generáció visszanyúl a régi számunkhoz (…) ezt köszönöm is, de szerintem mindemellett borzalmas. Azt gondolom, hogy a hangszerelésben szereplő szintetizátorhangot a hangszerpark gyártó cégeknek be kéne tiltania! Évek óta hangsúlyozom, hogy az Auto-Tune borzalmas, hiszen lehet rajta érezni, hogy a gép vezeti a hangját. Ezek mellett a legfontosabb, hogy amiről szól a dal, ahhoz képest az éneklés stílusa és a hangvétele közel sem tükrözi az eredeti szám üzenetét. – nyilatkozta az énekes a Borsnak.

Dzsindzser az origo cikke alapján azzal védekezett, hogy ő személyesen is egyeztetett Csepregi Évával, mielőtt a dal megszületett volna.

Én igyekeztem a legalázatosabban nyúlni a nótához, ezért is kerestem meg Csepregi Évát, akinek kifejezetten tetszett az éneklési stílusom (…) az alapot teljesen az eredeti dalról mintáztam, egyedül az előadásmódon változtattam” – közölte a fiatal énekes.

Az érintett feldolgozást Önök is meghallgathatják az alábbi linken: