Szirénázó rendőrautó, autós követés, baleset, szökés, bújás, elfogás – volt minden a Jászságban, mint egy amerikai akciófilmben.

Egy jászapáti lakos tett bejelentést 2023. július 13-án délelőtt a Jászberényi Rendőrkapitányságon, és elmondta, hogy a háza elől ellopták 4 millió forint értékű autóját – kezdi a nem mindennapi történetet a rendőrség honlapja. Az elkötött jármű rendelkezett műholdas nyomkövetővel, így a jászsági rendőrök a nyomába eredtek, Jászfényszarunál érték utol.

Az egyenruhások jelzésére a sofőr nem állt meg, egészen addig, míg Jászfelsőszentgyörgy területén egy fának ütközött. A vezető kipattant a kocsiból és elszaladt. Két utasát a rendőrök a helyszínen elfogták, majd a menekülő férfi keresésére indultak. A gépkocsi vezetőjét egy napraforgótábla közepén megbújva, hason fekve találták meg a rendőrök. Az már csak apró adalék, hogy sofőrnek nincsen jogosítványa.

A nyomozóknak nem volt ismeretlen az autótolvaj. Júliusban egy jászladányi házból arany ékszereket lopott, egy másik ingatlanból az ott alvó sértettek mellől mobiltelefonokat, arany ékszereket tulajdonított el, valamint a konyhában talált indítókulcsot magához vette, és a ház előtt parkoló járművel távozott.

A 29 éves jászladányi férfit kifosztás bűntett és kétrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.