Immár két és fél éve történt, hogy Szájer József lemondott EP-képviselői mandátumáról, mint utóbb kiderült azért, mert egy a veszélyhelyzet idején egy melegpartin vett részt, ahol egyes hírek szerint kábítószert is fogyasztott. Azóta nem kapott aktív szerepet a politikai életben.

Deutsch Tamás az indexnek adott interjújában azonban úgy vélekedett, hogy ideje lenne ismételten aktivizálni a lebukott politikust.

„Szájer Józsefnek már újra játékban kellene lennie, mert szükség van a tudására és a tapasztalatára. De az esetleges visszatérése az ő személyes döntése.”

A politikus egy egykor sérült sportolóhoz hasonlította a lemondott képviselőt:

„…leginkább egy olyan sportolóéhoz lehet hasonlítani, akinek volt egy súlyos sérülése, de már újra teljes értékű edzésmunkát végezhet. Hogy pontosan mi lehetne a feladata, mi lenne a kontribúciója – hogy ilyen okoskodó kifejezést használjak –, azt nem tudom, de szeretném, ha újra a pályára lépne.”

Amikor a politikus múltjáról kérdezték, Deutsch azt mondta, hogy Szájer sosem titkolta homoszexualitását, csak nem beszélt erről nyilvánosan.

„Szájer József az, aki. Józsi soha nem tagadta a szexuális irányultságát, de valóban nem tett a nagy nyilvánosság előtt manapság oly divatos bejelentést, coming outot. De miért is elvárás, miért lenne kötelező bármilyen szexuális irányultságú közszereplőnek nyilvános önvallomást tennie a szexuális irányultságáról? Szerintem ez magánügy. Kíváncsi leszek majd, hogy az LMBTQ közösséggel egyébként olyannyira rokonszenvező liberális és baloldali politikusok és megmondóemberek hányszor fogják majd őt – nyilvánvalóan az európai értékek legnagyobb dicsőségére – simán lebuzizni. Nincsenek illúzióim.”

Az interjúban szóba került még az EP-választás, és Karácsony Gergely ügyei is. A teljes interjút itt megtekinthetik.