A magyar férfi vízilabda válogatott 13-11-es győzelmet aratott a horvát válogatott ellen a fukuokai világbajnokság csoportmérkőzésén. A mérkőzést jól kezdte a válogatott, és már az első negyedben kétgólos előnyre tett szert. A következő két negyedben ugyan a horvát csapat tartani tudta ezt a különbséget, ám a mérkőzés képe rendre úgy alakult, hogy a magyarok vezettek 3 góllal és onnan kapaszkodtak fel a horvátok. Ami igazán nagy különbség volt, az az emberelőnyök kihasználása, a magyar csapat a 11 előnyéből hetet értékesített, a horvátok mindösszesen hármat a tizenháromból. Az utolsó negyed előtt még mindig 8-6-ra vezettünk.

A negyedik negyed elején aztán úgy tűnt, végleg eldőlt minden, ugyanis Pohl és Vámos góljaival 10-6-ra elhúztunk. Ám ekkor a horvát csapat játéka nagyon megváltozott, elkezdték hatékonyabban értékesíteni a lehetőségeiket, mi pedig elkövettünk néhány olyan hibát, ami a mérkőzés korábbi szakaszára nem volt jellemző. Így az utolsó percre 12-11-re feljöttek. Ám az utolsó magyar támadást Zalánki értékesíteni tudta, beállítva ezzel a 13-11-es végeredményt.

A válogatott a győzelmével vélhetően csoportelső, ehhez ugyanis már csak a lényegesen játékerőt képviselő Argentínát kell legyőzniük. A csoportelsőség pedig azt is jelentené, hogy a csapat automatikusan a legjobb 8 közé kerül.

Borítókép forrása: 168.hu