Ma lejátszották az Európai Konferencia-Liga első fordulójának mérkőzéseit, ezzel eldőlt, hogy kikkel találkoznak a magyar csapatok.

A Kecskemét ellenfele a lett FC Riga lesz. A kiemelt lett csapat hazai pályán 2-0-ás előnyt szerzett izlandi ellenfelével szemben. Idegenben aztán 1-0-ás vereséget szenvedtek, de összességében így is továbbmentek. A lett csapat tavaly a Konferencia Liga 3. fordulójáig jutott egy ír és egy szlovák csapaton keresztül. A harmadik fordulóban azonban a portugál Gil Vincente már túl nagy falat volt nekik. Csoportkörben még sosem játszottak, ám kétszer az utolsó kanyarban estek el: 2020-ban az FC Kobenhavn ellen estek ki az Európa Liga csoportkörbe jutásért folyó küzdelemben, míg 2021-ben a Konferencia Liga csoportkörének kapujában álltak, ám nagy meglepetésre kiestek a gibraltári Lincoln Red Imps ellen. Az első mérkőzés Kecskeméten lesz csütörtökön 19 órától, majd a visszavágó egy hét múlva Lettországban.

A Debrecen az örmény Alashkert ellen fog megküzdeni. Az örmények az első mérkőzésükön hazai pályán csak döntetlent értek el montenegroi ellenfelükkel szemben, ám ezután idegenben 6-1-re tudtak nyerni, és így magabiztosan jutottak tovább. Sok babér nemzetközi porondon eddig nem termett nekik, ugyanakkor 2 évvel ezelőtt némi meglepetésre – bajnokként indulva – a kazah bajnok legyőzésével az Európa-Liga csoportkörért játszhattak a Rangers ellen. Ez ugyan nem sikerült, ám a Konferencia Liga csoportkörébe így is bekerültek. Ott azonban mindösszesen 1 pontra futotta tőlük a Maccabi Tel Aviv, a LASK Linz és a HJK Helsinki ellen. Az első összecsapás Örményországban lesz, a visszavágó pedig a Nagyerdei Stadionban.

Azt már korábban is tudtuk, hogy a Zalaegerszeg ellenfele a szintén a 2. körben elinduló Osijek lesz. Az eszéki csapat az elmúlt időszakban nem igazán jeleskedett nemzetközi porondon, 2017-ben jutottak el az Európa Liga Play-off körében, ám az Austria Wien-nel nem bírtak. A zalaegerszegiek is idegenben kezdenek 20 órakor, és a visszavágót játszák délnyugati szomszédunknál.

A szintén a Konferencia Ligába csúszó Ferencváros az ír Shamrock Rovers ellen küzdhet meg. Az ír csapat szintén ritkán éli meg az őszt a nemzetközi porondon, tavaly azonban bajnokként sikerült nekik, és hasonlóan az Alashkerthez az Európa-Liga csoportkörért játszottak, ám ott vereséget szenvedtek – éppen a Fradi ellen – így a Konferencia-Ligába kerültek. Ott mindösszesen 2 pontot tudtak szerezni a Gent, a Molde és a Djurgarden ellen. A tavalyi évhez hasonlóan a Fradi ezúttal is hazai pályán kezdi a párharcot, csütörtökön 19 órakor.