Az eredetileg meghirdetett ütemezési terv módosult, így ma Kertváros mellett Uránvárosban és Nagyárpádon is lehet számítani munkavégzésre – írja a Biokom NKft tájékoztatása alapján a Pécsma.

A platánpermetezésekre – melyekre a csipkés poloska és egyéb kórokozók ellen van szükség – az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig.

A felhasznált permetszerek: Vektafid A (rovarölő) Tazer 250 SC (gombaölő), Decis Mega (rovarölő), Csöpp Mix (általános lombtrágya) Mospilan 20 SG (rovarölő). A készítmények közterületi felhasználásra engedélyezettek, emberekre, melegvérű állatokra veszélytelenek, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek.

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják a pihenést.

Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Az ütemterv ide kattintva tölthető le.