A Pont ott Partin, július 26-án debütál a Pécsi Tudományegyetem saját keksze és fagylaltja! A két édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.

“Kettős célunk volt: egyrészt a Pécsi Tudományegyetem gyökereire szerettünk volna utalni, másrészt – az egyre több itt tanuló nemzetközi hallgató miatt – Magyarország néhány jellegzetes ízét is be akartuk mutatni. Partnernek a város egyik leginnovatívabb cukrászdáját kértük fel, hogy valósítsa meg elképzeléseinket” – mondja Győrffy Zoltán kapcsolati igazgató. 

Szempont volt az is, hogy az édesség szállítható, könnyen csomagolható és eltartható, valamint gluténmentes legyen, hogy minél szélesebb kör élvezhesse a finomságokat.

“Igazi kihívás volt ízben visszaadni a Pécsi Tudományegyetem sokszínűségét” – bocsátotta előre Frey Ádám cukrász.

Hozzátette: a végeredmény egy kör alapon Anjou-liliomot formázó, mandulás-szilvás édesség lett, melyet a Frey Cukrászda megfejelt egy szilvaízes mandulafagylalt-verzióval is.

PTE keksz

Az édességek fejlődéséhez több alkalommal hozzájárultak a PTE polgáraiból verbuvált kóstoló fókuszcsoportok is.

PTE fagylalt

Akik július 26-án, ingyen megkóstolhatták akár a fagyit, akár a kekszet, a szerdai Pont Ott Partin lehetőségük volt rá. Ehhez mindössze ki kell tölteni az egy kérdőívet, majd az erről kapott visszajelzést megmutatták a Frey Cukrászda standjánál.

A későbbiekben mind a keksz, mind a fagylalt a Frey Cukrászdában lesz elérhető. Pontos cím és további információ: https://www.facebook.com/freycukraszda/ 

A 2023-as felsőoktatási felvételi ponthatárok 2023. július 26-án este 8 órától nyilvánosak a https://www.felvi.hu oldalon, itt találsz meg minden szükséges információt a ponthatárokkal kapcsolatban.

PTE központi képzéskeresőjében a ponthatárok frissítése nem azonnal történik, friss információkért minden esetbetben a https://www.felvi.hu oldalra látogass el.

Forrás: univpecs.com

Kiemelt fotó: Hegedüs Tünde