Baranya megyében, vasárnap egy NY->K irányban mozgó hidegfront határozza meg időjárásunkat.


Délelőtt országszerte erősen felhős, nagyobbrészt borongós idő lesz jellemző. A Tiszántúl térségében eleinte még előfordulhat napsütés. A fronttal kiadós záporokat, esőket, néhol zivatart is okozó csapadékmező terjeszkedik NY->K irányban. A Tiszántúlt nagyjából a kora délutáni órákban érheti el. – írta meg az EUMET
Délután nyugat felől csökken a csapadékhajlam és a felhőzet, a Dunántúlon, majd késő délutánra a középső országrészben is kisüt a nap. Ezzel szemben a Tiszántúlon ekkor válik gyakoribbá az eső, zápor, egy-egy zivatargóc kialakulása, de estére ott is lecsökken a felhőzet. Északnyugaton délután is, a napsütést megzavarhatják szórványosan kialakuló záporok, zivatargócok. Egy-egy felhőszakadással, kisméretű jéggel kísért zivatar sem zárható ki.
Mérsékelt, élénk, néhol átmenetileg megerősödő ÉNY-i szél fúj.
A hőmérséklet visszaesik, az eső ideje alatt kifejezetten hűvös lesz, majd a nap előbukkanását követően ismét melegszik. A Tiszántúlon, különösen délkeleten délelőtt még fülledt, meleg idővel kell számolni.
Este kelet felé elvonul a csapadékmező, mögötte változóan felhős égbolt lesz jellemző. Elvétve még előfordul itt-ott gyenge záporeső, de tartós, jelentős csapadék már nem valószínű. Mérsékelt, olykor élénk szél fúj.
Éjszaka mérsékelten felhős és csillagfényes időszakok váltakoznak, gyenge légmozgással. Hűvös lesz a hajnal.

További értékes tartalmak: BAHÍR.hu