A káposzta nagyon egészséges, vitaminban gazdag zöldség

Ebben az évben 21. alkalommal rendezik meg Vecsésen a káposzta ünnepét, a Káposztafesztet”. Ilyenkor több kategóriában hirdetnek versenyeket. A versenyszámok megtekinthetőek itt. Keresik az „ország legnagyobb káposztáját” , de lesz káposzta emelő verseny is. Díjazzák majd a „legszebb sátrat” is. Drindl és nemzetiségi ruha versenyen is lehet indulni. Rengeteg program várja majd a fesztiválra látogatókat, népdal körök, Dumaszínház, koncertek, káposzta gyalulás és savanyítás, állatsimogató, kreatív foglalkozások. És nem utolsó sorban a savanyított zöldségek versenye, melyre idén is a Vecsésen élők jelentkezhetnek majd.

Verseny kategóriák:
– savanyított káposzta
– csemege uborka 6-9 cm vagy ehhez közelítő méretben
– vegyes-vágott savanyúság
– káposztával töltött fehér TV paprika

A savanyú káposzta nagyon egészséges, C-, B6- és B12-vitamint, folsavat, vasat, kalciumot és foszfort tartalmaz. Fogyasztható savanyúságként, illetve levesnek, vagy főételnek elkészítve. Az interneten is rengeteg recept található, népszerű a korhelyleves, székelykáposzta, töltött káposzta, rakott káposzta.

Fogyasztása ajánlott cukorbetegeknek is.