A Hatalom Kártyái Kártyajáték (HKK) Magyarország első és legsikeresebb gyűjtögetős kártyajátéka, amely immáron közel 28 éve működik, és a népszerűsége a mai napig töretlen. És nem csak egy kiváló szórakozási lehetőség, de komoly versenyek is vannak belőle, sőt, évente országos bajnokság van, ahol a legjobb játékosok mérik össze tudásukat a bajnoki címért.

A Nyugat-Magyarországi Találkozó az év talán legnagyobb 3 napos felkészülési versenye, amely idén Pécsett került megtartásra, a Sárkánybarlang Rock Pubban. A játékosok azonban nem csak az országi nyugati részéről érkeztek, hanem többek között Budapestről, Szegedről, Debrecenből, Miskolcról és Balassagyarmatról is volt, aki el akarta hódítani a győztesnek járó címet. A játékosok 3 napon keresztül 3 különböző szabályrendszerben mérték össze a tudásukat, hogy a végén egy egyenes kieséses versenyen dőljön el, ki a legjobb.

Fotó: Hegedűs Tünde

Bár a szervezés Pécshez kötődik, a helyi játékosoknak most nem sikerült a győzelemért harcolni. A 3 napos megmérettetés győztese egy fiatal budapesti játékos, Hundzsa Ferenc lett, akinek háromnapos nagyversenyen ez volt az első győzelme. Második helyen a címvédő és kétszeres Nemzeti Bajnok Dönczi Krisztián végzett Szegedről, míg a dobogó harmadik fokára egy másik kétszeres Nemzeti Bajnok, Makó Gergely ért fel.

A játékosok nem csak a kártyatudásukat mérhették össze, de kocsmakvíz és Activity is színesítette a programot. Nyugat-Magyarországi Hatalomkártya Találkozóra legközelebb jövőre kerül sor. Aki a játékról szeretne érdeklődni, az ezen a linken, aki a pécsi közösségről, az itt talál tájékoztatást.