Csillagos elismerést nyert a Vál-Völgye Pékség a szakmai körökben csak „a fine food Oscarja” néven emlegetett Great Taste Awards nemzetközi élelmiszeripari verseny angliai döntőjén. – írja a Velvet.

A díjnyertes pisztáciás csigát 2020-ban fejlesztette a Vál-Völgye Pékség tulajdonosa, Kenéz-Hanyecz Kinga, de rövid idő alatt a kakaós csiga mellett a második legnépszerűbb termékük lett. A pékséget Kenéz-Hanyecz Kinga éppen azért alapította, mert úgy érezte, hogy a feltörekvő hazai éttermeknek és hoteleknek szükségük lehet folyamatosan magas minőséget gyártani képes beszállítóra. A Vál-Völgye Pékség saját értékesítési hellyel nem rendelkezik, de a fagyasztott gyártási módszernek köszönhetően termékei (köztük a díjnyertes pisztáciás csiga is). Számos hazai boltban és pékségben megtalálhatóak, és helyben sütve jutnak el rajongóikhoz.

A díj mellé az alábbi szöveges értékelés kapta a termék:

„A vaj és pisztácia csábító illata nyitja az utat a karamellizált pisztácia és csokoládé ízéhez. Az innovatív megközelítés a pisztácia krém és a francia vaj használatával jó első benyomást kelt. A tészta ropogós és könnyű. Ezek a vonzó csiga tekercsek bőséges töltelékkel rendelkeznek, amiben pisztácia és csokoládé is megtalálható. Valójában az ízek végigkísérik az étel élvezetét. Az élesztés helyett inkább a dagasztás adja a tésztának a térfogatát, és az általános illat, íz és megjelenés alapján ez egy nagyon jó termék”

A díj két szempontból is nagyon nagy sikernek tekinthető: egyrészt mert több mint 15.000 termék közül került kiválasztásra, másrészt, mert bár Great Taste Awards (GTA) elismerést más magyar vállalkozás is kapott már, ezt a díjat először ítélték meg magyar, sőt, kelet-európai terméknek is.