Bejelentette visszavonulását Gianluigi Buffon, a Parma, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott legendás kapusa. A hírt Buffon közölte a hivatalos Twitter-oldalán közölte.

Buffon bár a Parmában kezdte pályafutását, a nevét a Juventus-szal szokták egy lapon említeni, nem is véletlenül. 2001 nyarán a Juventus eladta első számú kapusát Edwin Van der Sart és legnagyobb csillagát, Zinédine Zidane-t. Az értük bezsebelt nem kevés pénzből a torinóiak megvették Lilian Thuramot és Buffont. A kapusért fizetett 105 milliárd líra minden idők legdrágább hálóőrévé emelte a még mindig csak a 23. életévében járó fiatalembert. Buffon akkor sem hagyta el a csapatot, amikor a bundabotrány miatt a torinoi gárda miatt másodosztályba került.

Buffon 2018-ban a PSG-hez igazolt, ám nem alkotott maradandót, sőt, egy év után visszatért a Juventushoz. Másodjára 2021-ben távozott a klubtól, vissza az első egyesületéhez, a Parmahoz.

Buffon 2006-ban világbajnoki címet szerzett az olasz válogatottal, 2003-ban, 2004-ben, 2006-ban, 2007-ben a világ legjobb kapusának választották. A Juventus-szal 2 olasz bajnoki címet szerzett.

Borítókép forrása: juvefc.com