A múlt héthez hasonlóan ma is mind a 4 csapatunk játszott az Európa Konferencia Ligában, az eredmények felemásak lettek. A 7 órakor kezdődő mérkőzéseken nem sok babér termett nekünk, a 9 órásak jobban alakultak.

ZTE – NK Osijek

A ZTE várta a legnehezebb helyzetből a mérkőzését, ugyanis egygólos hátrányt kellett ledolgozniuk, így kellett a zalai gól. Ez hamar megjött, azonban nem úgy, ahogy gondolták: Gergényi a 9. percben saját kapujába talált. A 73. percben pedig Spoljaric góljával gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás. Bár a Zalaegerszeg Ikoba góljával még tudott szépíteni, a továbbjutást ez már nem befolyásolta, így az Osijek jutott a következő körben.

FC Riga – Kecskemét

A Kecskemét rigai mérkőzése izgalmasabb és sajnos sokkal fájdalmasabb volt. A hazai pályán szerzett egygólos előnyt ugyanis már a 8. percben megduplázta Vágó, és ezen már a félidőben nem is tudott javítani a Riga FC. A 2. félidő 62. percben azonban egyenlített a lett csapat Muzinga révén, ám ez az eredmény még a magyaroknak kedvezett. És amikor már azt hittük, hogy megvan a továbbjutás, a 95. percben Makenda megszerezte a letteknek a hosszabbítást érő gólt. A hosszabbítás elején aktívabb volt a Kecskemét, ám utána megint a Riga vette át az irányítást. De ami igazán fájt, hogy a történelem nagyon gyorsan ismételte önmagát: a hosszabbítás hosszabbításában, a 122. percben Ngom szabadrúgásával beállította a Riga a 3-1-es végeredményt, és ezzel egy góllal a párharcot is megnyerték.

Shamrock Rovers – FTC

A két késő esti mérkőzésből a Ferencvárosé hozta a kevesebb izgalmat. Mivel hazai pályán 4-0-ra nyertek az ír Shamrock Rovers ellen, már csak formalitásnak tűnt a visszavágó. Ugyanakkor a pesti csapat Írországban sem kegyelmezett, Zachariassen és Mmae góljaival 2-0-ra idegenben is megverték a Shamrock csapatát, így bejutottak a harmadik körbe, ahol ellenfelük a Dinamo Tbiliszit némi meglepetésre kettős győzelemmel búcsúztató máltai Hamrun lesz.

Debrecen – Alashkert

A Debrecen és az örmény Alashkert meccse volt a leginkább izgalmas és hektikus az összes közül. A múlt heti idegenbeli győzelem után a Loki egygólos előnyből várta a visszavágót, ám ez nem tartott sokáig: a 18. percben Ustinov fejesével ledolgozták a hátrányukat az örmények. A hidegzuhany viszont a 2. félidőben érkezett: A 67. percben Mimito kihasználta a Debrecen védelmi hibáját és már 2-0-ra vezetett, ami a továbbjutást is jelentette. Ám a 76. percben jött Dzsudzsák és egy remek passzt váltott gólra, mellyel megint egalizálta az állást. Majd néhány perccel később újabb fordulat jött: egy szabálytalanság után az örmények középpályását, Kutaliat a játékvezető egyből piros lappal leküldte a pályáról. Elsőre szigorúnak tűnt az ítélet, de a visszajátszás alapján teljesen jogos volt.

A rendes játékidőben több gól nem esett, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadás abszolute nem a futballról szólt, egy perc focit kb. 2 perc örmény fetrengés és színészkedés követett, mindent megtettek, hogy tördeljék a játékot, ami végül sikerült is, így eljutottak a csapatok a büntetőkig. Az Alashkert játékosai azonban a 4 tizenegyesből hármat elrontottak (kettőt Megyeri védett, egyet mellé lőttek), miközben a hazai játékosok nem hibáztak, így a Debrecen jutott a következő körbe, ahol ellenfelük az osztrák Rapid Wien lesz.