Akkumulátorgyár Pécs mellett? címmel tart fórumot a Pécs Most Egyesület augusztus 8-án, a Vasutas Művelődési Házban 18 órától. Az esemény apropóját az adja, hogy egy július elején megjelent kormányhatározat értelmében a kormány jelentős méretű mezőgazdasági földeket minősített át beruházási célterületté Bicsérd, Kővágószőlős és Kővágótöttös területén. Egyelőre sem a döntéshozók, sem a kormánypártok helyi politikusai nem tájékoztatták a lakosságot arról, hogy milyen beruházásokat terveznek megvalósítani ezeken a területeken.

A szervezők azt is hozzá teszik, hogy az amúgy eltitkolt akkumulátor-stratégiában baranyai célponttal is számolnak. Azt látva, hogy országszerte a lakosság tájékoztatása nélkül, sorozatban jelentik be az akkumulátoripari beruházásokat, a Pécsett és környékén élők joggal aggódhatnak, hogy az iparághoz kapcsolódó üzemet létesítenek városunk szomszédságába, a város fontos vízbázisainak közvetlen közelébe.

A fórum célja az összegyűjtött információk átadása, a kockázatok értékelése (kiemelten az érintett vízbázisok tekintetében, szakértő bevonásával), a lakossági kérdések és vélemények gyűjtése, és annak megvitatása, hogy Pécsett és térségében a gazdaság fejlesztésére van lehetőség a súlyos környezeti kockázatok vállalása nélkül is.

Vendégek és résztvevők, akik elfogadták a meghívást:

– Dr. Keresztes László Lóránt, pécsi országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága elnöke
– Mindum Károly, környezetmérnök, civil aktivista
– a Tettye Forrásház Zrt. vízszolgáltató cég szakértő munkatársa

A szervezők az alábbi meghívottak visszajelzését várják még:

– Dr. Hoppál Péter, országgyűlési képviselő
– Nagy Csaba, országgyűlési képviselő
– Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke
– Kővári János, városfejlesztési biztos

Időpont: 2023.08.08. 18:00
Helyszín: VOKE Vasutas Művelődési Ház, Pécs Váradi Antal utca 7/2.

A rendezvényre a belépés ingyenes!

További információkat itt találnak: https://fb.me/e/ztDdxBGo