Budapesten több elővárosi vasútvonalon nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a vonatközlekedés. Az átvonuló vihar miatt fák dőltek a sínekre, felsővezetékek sérültek meg egy-egy szakaszon – közölte a Mávinform szombaton hajnalban.

Pest környékén sok vonat nem közlekedik

Az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztattak, hogy szombat kora hajnaltól jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan, a Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Cegléd vonalon.

Maglód és Rákoshegy állomások között felsővezetéki zárlat akadályozza a vonatközlekedést. Maglód állomáson nem működik a biztosítóberendezés, itt sem közlekedhetnek a vonatok. Az utasokat pótlóbusz szállítja Mende és Rákos között.

Aszód és Galgamácsa között nincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.

Ferencváros és Kőbánya-Kispest között mindkét vágányon felsővezetéki hiba van, a vonatok nem közlekednek. Ez a székesfehérvári G43-as vonatoknál okozhat kimaradást, késést.

Kőbánya-felső és Rákos között mindkét vágányon fadőlés miatt szünetel a vonatközlekedés. A Budapest-Hatvan-Miskolc, illetve a Budapest-Újszász-Szolnok vonal vasúti közlekedésében okoz késéseket, járatkimaradásokat.

Pestszentlőrinc és Vecsés között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, felsővezetéki zárlat miatt. A Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vonatok, továbbá a szegedi és a nyíregyházi távolsági, InterCity és InterRégió vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.

Pestszentimre-felső és Kispest állomás között nem közlekedhetnek a vonatok a vasúti pályára dőlt villanyoszlop miatt. A Budapest-Lajosmizse vonalon megnő az eljutási idő.

Vidéken is több helyen késés várható

A Keleti pályaudvar és Ferencváros között fadőlés miatt a felsővezetékben nincs áram, a győri és a pécsi távolsági vonatok hosszabb menetidővel közlekednek.

Nagymaros és Szob között a dömösi megállóhelynél a heves esőzés következtében csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Vác-Szob vonalon 20-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje 

A békéscsabai vonalon  várakozik a Mezőtúrról Szolnokra 4:41-kor elindult személyvonat (7429) és a Bukarest felől Budapestre tartó Dacia (346) gyorsvonat is.

A Szolnok-Debrecen vonalon megnő az InterCity és az InterRégió vonatok menetideje.

Balassagyarmat és Drégelypalánk között sem közlekednek a vonatok, a sínekre dőlt fa miatt. A kidőlt fának nekiütközött a Balassagyarmatról Vácról 3:22-kor elindult személyvonat. A MÁV-START pótlóbuszt rendelt az utasok elszállításához, várhatóan 5:30-ra tudnak forgalomba állni.  A Balassagyarmat – Vác vonalon jelentős késések várhatók.  

Aszód és Galgamácsa között sincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.