Székesfehérváron mutatja be legkülönlegesebb műtárgyaiból álló válogatását a hadtörténeti múzeum keddtől.

A Székesfehérvári Királyi Napok keretében megnyíló tárlaton a Hadtörténeti Intézet és Múzeum különleges, látványos, értékes gyűjteményi darabjai közül mutatnak be válogatást. Részben a múzeum ismert és becses ereklyéit, részben pedig olyan műtárgyakat, amelyek ritkán vagy még soha nem kerültek a látogatók elé.
    A kiállításon évszázadokon átívelő, díszes összeállítás lesz látható szúró- és vágófegyverekből, az 1848-1849-ben újonnan létrejött honvédség tárgyi emlékeiből. A 20. század legmagasabb kitüntetéseit, szemet gyönyörködtető ezüst és porcelán dísztárgyait, valamint a magyar testőrség díszes emlékeit tekinthetik meg az érdeklődők.
    A zászló is főszerepet kap az öt teremben megépült tárlatban, amely a jövő márciusban nyíló, nagyszabású székesfehérvári kiállításának előfutára.
    A Hadi múltunk kincsestára – Válogatás a Hadtörténeti Múzeum értékeiből címet viselő kiállítás a székesfehérvári Szent István Király Múzeum Rendház épületében kedden 18 órától várja a hadtörténelem iránt érdeklődőket.

Forrás: MTI