A Páneurópai Piknik és a határáttörés 34. évfordulója alkalmából augusztus 19-én 18 órától megemlékezést tartanak az emlékparkban.

Soproni Piknik elnevezéssel péntektől vasárnapig koncertekkel, gyermekprogramokkal és kézműves vásárral ünneplik Sopron belvárosában a Páneurópai Piknik és az államalapítás ünnepét.

    A programsorozat közösségi oldala szerint két színpadon zajlanak majd az események a forgalom elől elzárt Várkerületen. A nagyszínpadot a két évvel korábbi eseményhez hasonlóan ezúttal is az úttesten helyezik el. A járművek terelése augusztus 21-én délután három óráig tart.
    A nagyszínpadon pénteken a Blue Cafe Band, Ganxta Zolee és a Kartel, valamint DJ Cooky zenél majd. Másnap a Passion Project, a Follow the Flow és a Kowalsky meg a Vega. Vasárnap a Pair O’Dice, a Margater Island lép fel, az estét pedig a Best of Geszti műsor zárja.
    A Bástyagödörnél felállított pódiumszínpadon pénteken lesz Dumaszínház Ács Fruzsinával és DJ Bazsx zenél majd. Szombaton mások mellett DJ Fizboh, vasárnap pedig a Wasabi Case.
    A három nap alatt különféle gyermekprogramok is lesznek a Bástyagödör környékén: fellépnek a Vagabanda gólyalábasok és a Langaléta garabonciások. A Kámfor Bábszínház a Sárkány és az ördög című népmesés marionett bábjátékát adja elő, míg a Major Eszter és barátai gyermekzenekar koncertet ad a legkisebbeknek.
    A programok mellett kézműves vásár, gyermekfoglalkoztatók és vidámpark is várja a látogatókat a gasztronómiai élmények mellett.
    A Páneurópai Piknik és a határáttörés 34. évfordulója alkalmából augusztus 19-én 18 órától megemlékezést tartanak a Páneurópai Piknik emlékparkban.

Forrás: MTI