Ma ünnepli születésnapját Sebestyén Márta magyar népdalénekes, előadóművész

Sebestyén Márta 1957 augusztus 19-én született Budapesten, akinek édesanyja Farkas Ilona zenepedagógus, Kodály Zoltán tanítványa. Így a a művésznő már gyermekkora óta a „zene bűvöletében” élt. Tehetségére már ekkor felfigyeltek.

Világhírű művész, aki a legrangosabb koncerttermekben lép fel. – írta meg a PORT.HU

Tevékenységét számos díjjal jutalmazták, 1984-ben megkapta  „Az év énekesnője” elismerést. „Liszt Ferenc-díj” birtokosa 1991 óta. A „Kossuth-díj”-jat 1999-ben kapta meg. „Prima Primissima-díj” 2003-ban, majd, a „Magyar Köztársaság Érdemrend Középkereszt” 2005-ben. Olaszországban a Diploma alla Carriera és a Chinciano Fellini díjjal tüntették ki. 

Sebestyén Márta születésnapja alkalmából adománygyűjtést szervez

A művésznő a születésnapján adománygyűjtést szervez, melyről közösségi oldalán tájékoztatta követőit. „Idén a születésnapomra Doctors Without Borders/Médecins Sans Frontières (MSF) számára szeretnék adományokat gyűjteni. Azért választottam ezt a nonprofit szervezetet, mert a célkitűzésük fontos a számomra. Remélem, te is hozzájárulsz adakozással, és így ünnepelsz velem együtt. Bármilyen apró összeg segít nekem elérni a célomat. A Doctors Without Borders/Médecins Sans Frontières (MSF) leírását és adatait lentebb mellékeltem.”

Boldog születésnapot kívánunk neki!