Négy új bábszínész érkezésével készül az ősszel induló új évadra a pécsi Bóbita Bábszínház

A baranyai megyeszékhelyen több mint hatvan esztendeje működő intézmény évadajánlója szerint elsőként október 14-én tekinthet meg új előadást a közönség. Cseri Hanna rendezésében a négy éven felülieket hívják a Szegedi Katalin tollából származó, Lenka és Palkó című darabra. Az elfogadásról szóló – Arató Máté, Szalai Barbara, Papp Melinda, Matta Lóránt tolmácsolásában megvalósuló – mű középpontjában Lenka, az átlagosnál gömbölyűbb kislány és Palkó, a vékony fiú áll, akiket osztálytársaik csúfolnak.
    Az öt éven felülieknek szóló, jövő márciustól megtekinthető Szép Cerceruska című darab. Szalai Barbara, Szabó Dalma, Arató Máté, Matta Lóránt, Rácz Attila szereplésével, az árva Cerceruska és kishúga egy zsarnok asszonynál dolgoznak étel és szállás fejében, de a rossz bánásmód miatt egy napon elszöknek tőle. A magyar népmese alapján Boráros Milada által bábszínpadra írt és rendezett darabban közös kalandjukat kísérheti végig a közönség.
    Szintén jövő tavasszal kerül színpadra egy 14 éven felülieknek szánt komplex színházi nevelési produkció #Apa_anya-én_ő címmel. Tóth Zoltán rendezésében, Arató Máté, Szabó Dalma, Papp Melinda, Matta Lóránt, Rácz Attila szereplésével. Az új bemutatóval az alkotók szeretnének „súlyt adni a gyermekvállalás átgondolt és tiszta útjához. Úgy, hogy a játszott és megélt helyzet okozta tanult tapasztalat segítse az átgondolt családtervezést” – közölte a társulat.

Műsoron tartott előadások


    A műsoron tartott előadások között lesz a többi között az előző évadban nagy sikerrel bemutatott Kacor király, a népszerű Torzonborz és a holdrakéta. De a Hamupipő, Az elveszett szaloncukor, a Menjünk, menjünk Betlehembe! is a repertoár részét képezi majd. Ahogy az olyan közkedvelt „pöttömszínházi” produkciókat is játsszák még, mint a Szivárványhinta, ac Tipegő-topogó, az Icurka-picurka, a Cini-cini muzsika, a Dödölle.
    A bábszínház az előadások mellett óvodásoknak és iskolásoknak kézműves- és bábkészítő foglalkozásokat, összművészeti előadásokat, szabadtéri játékokat kínál. Továbbá az ifjúsági és a felnőtt korosztályt foglalkoztató témákat bemutató programokat is tart.
    Az előző évben a társulat 255 előadásán több mint 32 ezer nézőt látott vendégül, művészei több mint tucatnyi – köztük három külföldi – nagyrendezvényen, fesztiválon léptek fel, tovább a bábszínház három kiállítást is tartott.


    Az előadásokról, a jegy- és bérletárakról részletes tájékoztatás az intézmény honlapján olvasható.

Forrás: MTI