„Szilágyi László, Alsózsolca polgármestere kapott szót, aki kijelentette, hogy nem tudtak róla, hogy készült volna a beruházás kapcsán környezetvédelmi tanulmány, vagy bármi hasonló.” – írja ma reggeli írásában az Északhírnök.

Ráadásul a polgármester hozzászólásából az is kiderült, hogy ők is csak a kormányhivatal közleményéből tudtuk meg, hogy a beruházás zöld jelzést nyert.


Augusztus 31-én, csütörtök este az Andrada-csoport lakossági fórum keretében mutatta meg a helyieknek az egyelőre üres üzemcsarnokot, ugyanis Alsózsolcán akkumulátor-újrahasznosítót épít a vállalkozás.

A fórumon megjelenő helyiek többek között arról érdeklődtek, hogy hogyan valósítja meg az Andrada, hogy semmilyen veszélyes anyag ne szivárogjon ki az általuk megépített zárt rendszerből, és mi lesz az akkumulátorok ledarálásával járó porral.  A résztvevők közül azért is aggódtak néhányan, hogy a város iskolájához közel egy olyan üzem fog létesülni, amely évente 10 ezer tonna veszélyes hulladékot kíván hasznosítani.

Valaki arra hívta fel a figyelmet, hogy miképp kaphat egy külföldi beruházó 4,7 milliárd forintnyi kormánytámogatást, amikor a tanárok fizetésére nincs pénz, de a hazai vállalkozásokat sem támogatják kellőképpen. – írja a 24.hu.

Az érvek és ellenérvek összecsapása odáig fajult, hogy kis híján tettlegességre került sor az akkumulátor-újrahasznosító üzemről tartott lakossági fórumon, Alsózsolcán.

Az alsózsolcai önkormányzat szeptember 5-re egy újabb fórumot szervez, az Andrada pedig szeptember 26-án és október 15-én is újra nyílt napot tart az épülő akkumulátor-újrahasznosító üzemben.

Szijjártó Péter bejelentéséről, hogy akkumulátor-újrahsznosító üzem épül Alsózsolcán, a bahir.hu is beszámolt:

Forrás: eszakhirnok.com, 24.hu

Fotó: Facebook/Alsózsolca