A Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes ezüstérmet nyert pénteken az evezősök belgrádi világbajnokságán.

    A nem olimpiai versenyszám pénteki fináléjában négy egység állt rajthoz, és az olasz páros rajt-cél győzelmet aratott. A kétszeres Európa-bajnok, tavaly vb-ezüstérmes magyar duó jól kapta el a rajtot, és próbálta tartani az iramot az olaszokkal, féltávra azonban már csaknem négy és fél másodperces hátrányban volt.
    A hajrában próbáltak faragni lemaradásukból a magyarok, de már nem tudták utolérni Francesco Bardellit és Stefano Pinsonét, így 7:40.23 perces idejükkel másodikként értek célba, megelőzve a moldovai és az izraeli kettest.
    Furkó Kálmán és Szabó Bence ezzel megszerezte a magyar küldöttség egyetlen érmét a szerb fővárosban, ahol Galambos Péter a könnyűsúlyú egypár – szintén nem olimpiai szám – döntőjében az ötödik helyen zárt.
    Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú egypárban, míg Pető Zsolt paraevezős a PR1 kategóriájú egypárban a 13-18. helyért küzdhet tovább vasárnap a C döntőben, míg a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes a D döntőben, a 19-24. helyért száll vízre szombaton.
    Az már szerdán eldőlt, hogy a magyarok nem szereznek olimpiai, illetve paralimpiai kvótát a szerb fővárosban.

Forrás: MTI