A Blikk tegnapi írása arról szól, hogy Eric Johnson hiába adta fel a nyelvét, a hazáját, és egész korábbi életét Faludy György miatt, mégsem lelhette meg a boldogságot a magyar származású Kossuth-díjas költő mellett.

Az egykor balett-táncosként dolgozó Johnson 36 éven át volt társa Faludynak, és az mellett, hogy a múzsája volt, intézte a dolgait és ápolta is ha úgy hozta az élet.

Szomorú, hogy Eric Johnson végül magányosan halt meg egy nepáli szállodában, ahol önkezével vetett véget az életének. A férfi, aki Faludy miatt tanult meg magyarul, és követte a szerelmét mindenhova, sosem tudta feldolgozni, hogy közel negyven év után elhagyta őt a költő, és Eric inkább a halált választotta.

Sok mindent elmond magáról Faludy Györgyről is az a tény, hogy a társa, Eric Johnson angyali jelenség volt –emlékezett Varnus Xavér, aki a 80-as évek elején ismerte meg Faludy Györgyöt még Kanadában.

Miket mondott még Varnus Xavér a magyar költőről? IDE kattintva olvashatja a blikk.hu írásából választ kaphat a kérdésre.