Videón mutatta meg az elmúlt nap Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, hogy abban a tengerparti ingatlanban nyaralt Orbán Viktor, amely az LMP társelnökének, Ungár Péter nővérének a tulajdonában van.

Hadházy többek között azt írja posztjában, hogy: „Ungár Péternek pedig azért kellene lemondania, mert teljesen hiteltelenné teszi őt az, hogy állítólagos ellenzéki pártvezetőként úgy áll szoros személyes kapcsolatban a miniszterelnökkel, hogy közben a tulajdonában álló cég üzletel a lator állammal, ő pedig ennek hasznából él vidáman. Hogy a Főnök üdültetését ezért cserébe, vagy a régi jó kapcsolatra tekintettel végzik, tulajdonképpen majdnem mindegy. Nem az lepleződik le újra és újra, hogy valamelyik rokona fideszes, hanem az, hogy Ungár a rendszer anyagi haszonélvezője. Ez pedig, mint elvileg ellenzéki politikust, teljesen hiteltelenné teszi őt.”

Ungár Péter válasza Hadházy Ákos írására: „Ma Hadházy Ákos a nővérem tulajdonában álló ingatlan előtt készített videót. A videóban képviselőtársam arra kéri az ellenzéki politikusokat, hogy ne álljanak velem szóba többet, hiszen lebuktam: kiderült, hogy mivel nővérem édesanyja (igen ő a logika szabályai szerint az én édesanyám is) jóban van Orbán Viktorral, ezért vendégül látta. Szóba hozza a 2006-ban általam megörökölt részvénytársaság egy üzletét, amely évekkel ezelőtti, amelyről már többször érdemben nyilatkoztam. A BIF Nyrt. bevételének töredéke származik állami megrendelésekből, ha ettől NER cég a BIF, akkor a magyar vállalkozások többsége NER cég, ha ezt a logikát alkalmazza a radikális ellenzék, akkor nem kétharmad lesz a következő választáson, hanem négyötöd. De persze, legyen úgy, ahogy a radikális ellenzék sztárja szeretné: aki szerint én itt (nem a Miniszterelnök, hanem én) bármilyen tényleges hibát vétettem, vagy bármilyen olyan döntést hoztam, amely helytelen, az ne beszéljen velem. Ha kell, az a párt szakítsa meg a kapcsolatot az LMP-vel. Én szóba állok mindenkivel, a fideszesekkel is. Én nem gyűlölök parancsra senkit, akkor se, ha ez népszerűtlen. Az egész nyaralás-ügyben az én szerepem egy lényegtelen dolog, egy szurikáta, ami elvonja a figyelmet a fontos társadalmi kérdésekről.

Hadházy Ákos egy egyszemélyes egyház belső konfliktusokkal, egy morális vátesz, egy önmaga által felkent ítész. Ilyen emberekkel nem lehet politikai közösségeket építeni. Nem véletlen, hogy soha nem fog pártot alapítani, neki nem közösség kell, csak saját maga, nem érdekli semmi más, csak a moralizálás. És most egy fontos üzenet jön azoknak, akik ide fogják írni, hogy „NER-oligarcha” és áruló: Önök egy kisebbség ebben az országban. Önöknek nagyon sok párt politizál. Válasszanak közülük. Rengeteg ember van, a többség, akik szerint a magyar közélet nem lehet két egymásra okádó gyűlöletkisebbség túsza. Én az ő képviseletükre jelentkeztem. Készítsen akármennyi videót Hadházy Ákos, kommenteljenek a rajongói akárhányszor a posztjaim alá, soha nem fogom megtagadni a családomat.

Ha Hadházy Ákos valóban szeretne bármit elérni, ha annyira hisz az igazában, akkor végre vegye a bátorságot, csináljon egy pártot, és álljon ki a versenybe. Nem oszt, nem szoroz, hogy 9 vagy 19 radikális ellenzéki párt van, de örök kívülállóként még senki nem ért el semmit a tükörben való tetszelgésen kívül. Van alternatíva azoknak ma Magyarországon, akik nem elkötelezett hívei Hadházy Ákos egyszemélyes egyházának, ez pedig az LMP.”