Tegnap még arról számolt be a bahir.hu, hogy magyar orvos egy kilométeres mélységben operálta meg a mélyben rekedt neves amerikai barlangászt. Ma reggel pedig arról a jó hírről számolhatunk be, hogy a barlangi mentők nemzetközi összefogással felszínre hozták a neves amerikai barlangi kutatók.

„58.5 óra megfeszített munkával, 10 ország közel 200 helyszínen lévő barlangi mentőjének és megannyi háttérember közreműködésével, óriási nemzetközi összefogással egy csapatként sikerült Markot a felszínre hozni 1040 méter mélyről” – írja közösségi oldalán a Magyar Barlangi Mentőszolgálat.

A 40 éves amerikai barlangkutatót 58 és fél óra megfeszített mentési munka után sikerült végül szerencsésen a felszínre hozni. A mentésében a Magyar Barlangi Mentőszolgálat csapata is részt vett. Facebook oldali bejegyzésükben leírták, hogy a súlyos bélrendszeri vérzéstől szenvedő kutatót egy magyar orvos még a mélyben megoperálta.

Mark Dickey szeptember 2-án indult mentésében összesen 10 ország, közel 200 helyszínen lévő barlangi mentője vett részt.